Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Θεωρίες Ελληνικής Συνωμοσίας! -Κωδικός: Μετανάστευση-

Ιστορικά η πορεία της Ελλάδας καθορίστηκε από δυο παραμέτρους. Η μία είχε να κάνει με τον ηρωισμό, τη λεβεντιά, το φιλότιμο και την ασύγκριτη ευφυΐα μας. Εννοείται ότι όλα αυτά τα ωραία που διαθέτουμε συνδέθηκαν ανέκαθεν με κατακτήσεις κάθε είδους, την αντίστοιχη πρόοδο που επέφεραν και με μια λαμπρότητα που προκαλεί ρίγη. Η άλλη είχε να κάνει με μια παγκόσμια συνωμοσία που ανέκαθεν εξυφαινόταν εναντίον μας. Αυτή προωθείται από «σκοτεινά» πολιτικοοικονομικά κέντρα που δρουν εν αγνοία μας(;) και, κατά καιρούς, μας ψεκάζουν με κάτι, προσπαθώντας να περιορίσουν την ελευθερία μας, την ανάπτυξή μας και τελικά να μας αφανίσουν, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εννοείται ότι σ’ αυτή οφείλονται όλα τα δεινά που ζήσαμε από τη εποχή της μάχης Θεών και Τιτάνων μέχρι την πρόσφατη -μια ακόμα- πτώχευση. 
Οι σκοτεινοί, βδελυροί και αόρατοι «ξένοι» πίστευαν ότι έχουν να κάνουν με κανένα «εθνάκι» της πλάκας σαν εκείνα τα γεννημένα για δευτεράντζες, τα πλασμένα να ζουν στη σκιά του εκτυφλωτικού φωτός μας. Αυτό πίστευαν και συνεχίζουν να το κάνουν. Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, ανίκανοι να αντιληφτούν την Ελληνική Συνωμοσία που κυοφορούταν και προετοιμαζόταν. Όμως, έφτασε η ώρα να πάρουμε το αίμα μας πίσω και θα πάρουμε και περισσότερο μπας και καλύψουμε τις ανάγκες σε αίμα που έχουν τα νοσοκομεία μας. Αν η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο, εμείς θα το γευτούμε μπούζι, παγωμένο αλλά άξιζε την υπομονή. 
Δε θα υπάρξει φυλή, έθνος, λαός, πόλη, χωριό, αυθαίρετος οικισμός που δε θα υποκλιθεί στην εγγενή ανωτερότητά μας. Μετά από αυτό τα κλειδιά του πλανήτη, του σύμπαντος ολόκληρου θα μας ανήκουν δικαιωματικά. Η πιο ύπουλη και ευφυής συνωμοσία της ιστορίας! 
Λοιπόν, ήταν απλό. Τι κάναμε για τρεις περίπου δεκαετίες; Σχεδιάζαμε και ετοιμαζόμασταν για την τελική λύση. Οι κουτόφραγκοι είχαν την αίσθηση ότι ξυνόμασταν, τεμπελιάζαμε, τρώγαμε τα έτοιμα υποθηκεύοντας το μέλλον μας με κάθε δάνειο που απλόχερα -είναι η αλήθεια- μας πρόσφεραν. Αμ δε που ήταν έτσι! Οι Έλληνες -δηλ. εμείς- είχαμε σχέδιο μακρόπνοο. Οδηγήσαμε την οικονομία σε καταστροφή, πήραμε διαζύγιο από την αξιοκρατία, προωθήσαμε τη μετριότητα παντού. Κυρίως όμως ανοίξαμε τις πύλες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κάθε αναλφάβητο. Δημιουργήσαμε γιατρούς ικανούς να πεθάνουν ακόμα κι εκείνον που στη ζωή του δε χρειάστηκε μια ασπιρίνη. «Καταρτίσαμε» εκπαιδευτικούς πιο αγράμματους κι από την αγραμματοσύνη, μηχανικούς που μπερδεύουν το κατσαβίδι με το πριόνι, δικηγόρους που αδυνατούν να ξεμπερδέψουν τη γλώσσα τους -πόσο μάλλον την υπόθεση του πελάτη τους- και γενικά «προετοιμάσαμε» ανειδίκευτους ειδικούς σε κάθε κλάδο. 
Τα επόμενα, ακόμα και το πιο νερουλό μυαλό, τα φαντάζεται. Προκαλέσαμε ανεργία, φτώχεια, στασιμότητα, έλλειψη προοπτικής. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι το τέλος. Χα!!! Αυτό δεν είναι παρά η αρχή μιας νέας, μεγαλειώδους περιόδου του ελληνισμού. Μπροστά σε όσα έπονται ο Πέμπτος αιώνας θα ωχριά, θα δείχνει Μεσαίωνας απέναντι στην Αναγέννηση. Μένουν οι τελευταίες πινελιές. Η κρίση που εκούσια -όχι ακούσια- προκαλέσαμε πυροδοτεί ήδη αλυσιδωτές αντιδράσεις με πρώτη και καλύτερη τη μετανάστευση. Όλοι αυτοί οι ανειδίκευτοι και σχεδόν αγράμματοι ειδικοί που με τόσο κόπο προετοιμάσαμε θεωρούν ότι το πτυχίο που έχουν στα χέρια τους είναι αξιόλογο και ακριβοθώρητο εφόδιο. Πιστεύουν ότι πιστοποιεί υπεράνθρωπες ικανότητες, οπότε και δε συμβιβάζονται με την ενδοχώρια μιζέρια. Θεωρούν ότι είναι για μεγαλεία κι όχι για τον «μπίθουλα» που τεχνηέντως προκαλέσαμε. Και τι θα κάνουν αυτοί; Μα πολύ απλά θα μεταναστεύσουν -ήδη το κάνουν- σε πιο αναπτυγμένες κοινωνίες, όπου οι ευκαιρίες για ανάδειξη των δυνατοτήτων τους … περιμένουν! 
Ωραία! Τώρα απλώς αναμένουμε. Η μαζική μετριότητα που εξάγουμε θα λειτουργήσει ως Πέμπτη φάλαγγα, ως μικρόβιο στον οργανισμό των κοινωνιών της Δύσης και της Ανατολής. Όταν οι ανειδίκευτοι ειδικοί ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία αυτών των κοινωνιών, θα αρχίσουν να κάνουν τη δουλειά. Και τι δουλειά μπορούν να κάνουν; Μα φυσικά ό,τι σχετίζεται με μετριότητα, κουτοπονηριά, λαϊκισμό, τεμπελιά και όλα αυτά τα υπέροχα που γευτήκαμε τόσα χρόνια τώρα. Κι αν αρχίσουν να το κάνουν αυτό, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Μα πολύ απλά η στασιμότητα και των άλλων κοινωνιών. Ευφυές!!! Μπορεί έτσι εμείς να μην αναπτυσσόμαστε αλλά δε θα επιτρέψουμε και στους άλλους να το κάνουν. Κάποια στιγμή θα τους κάνουμε σαν τα μούτρα μας κι όλα καλά και ωραία. «Κωδικός μετανάστευση» αποκαλείται το σχέδιο στους κύκλους των Ελλήνων συνωμοτών. 
Και έρχονται μετά κάποιοι και λένε ότι η μετανάστευση δεν είναι λύση και ότι χάνουμε τα υπέροχα μυαλά. Μωρέ, έχασε η Βενετιά βελόνι, γιατί αν τόσα υπέροχα μυαλά διαθέταμε, δε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε, γιατί το υπέροχο μυαλό αντιστέκεται, έρχεται σε ρήξεις, καινοτομεί και με βεβαιότητα δεν το κάνει αγωνιώντας για μια θέση στο Δημόσιο.

3 σχόλια:

Georgios Voutselas είπε...

Εξαιρεικό σχέδιο κ.Ζάχο, ή μήπως να σας αποκαλώ ΣΤΡΑΤΗΓΕ;Είμαι μαζί σας σ΄ αυτό ώ Πανουργότατε!Έχω ήδη κ΄ το σύνθημά μας:
Τη χώρα μας καταστρέψαμε όχι γιατί δεν την αγαπάμε,
αλλά γιατί στις υπόλοιπες χώρες θέλουμε να πάμε,
οι ξένοι από έξυπνοι ηλίθιοι θα γίνουν,
κ' μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ στον κόσμο ετούτο θα απομείνουν!
Κ' μόλις ο πλανήτης μας ΄΄ακούσια΄΄ καταρεύσει,
στο υπόλοιπο το σύμπαν το έθνος μας θα πέσει,
κ' αν ο Θεός νομίζει πως μπορεί να μας σταματήσει,
μαζί με μας το σύμπαν θα πρέπει να αφανίσει!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ,
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΙΑ!!!

Σωτήρης Π. Ζάχος είπε...

Ε, όχι και ΣΤΡΑΤΗΓΕ!!! Ας ξεκινήσουμε από πιο χαμηλόβαθμα αξιώματα. Μη μας περάσουν για ψώνια!
Άλλωστε προσωπικά μάλλον αντέχω περισσότερο θεωρητικές θέσεις. Αφήνω τη δόξα σε άλλους...

evropeos είπε...

Ο λαός αυτός υπήρξε ανέκαθεν θρασύδειλος. Κάθε φορά που η πραγματικότητα διέψευδε αμείλικτα τις όποιες επιλογές του, αρνιόταν την πραγματικότητα. Τη διέστρεφε. Την παρέκαμπτε. Κυκλοφορούσε δίπλα της ως παρενδυτίας. Ουδόλως τον ενδιέφερε η πραγματικότητα. Στον εαυτό του αναγνώριζε το μέτρο των πάντων. Και οι πάντες όφειλαν να προσαρμοστούν στα δικά του μέτρα. Με βάση αυτά τα κυρίαρχα συλλογικά χαρακτηριστικά, δεν ήταν δύσκολο στους εκάστοτε δημαγωγούς να ωθούν μαζικά το κοινό τους σε καταστροφικές για το ίδιο επιλογές που εκείνοι θα απέδιδαν σε άλλους. Στους "ξένους".
Η χώρα συντηρείται πλέον καθ' ολοκληρίαν από την "Ευρώπη" (όπως ο καθένας την εννοεί). Την οποία, φυσικά, υβρίζει. Αντί να υβρίζει τις ποικιλώνυμες δικές της ηγεσίες. Αυτές που την έφεραν ως εδώ. Αυτές που δεν αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους. Και αυτές που, αν και δεν κυβέρνησαν, εμφανίζονται ως αναγεννημένες εκδοχές των ηγεσιών που καταγγέλλουν! Πρόκειται για μια κατάσταση σχιζοειδή! Σχιζοειδή σε επίπεδο "λαού" και σε επίπεδο "ηγεσίας"! Στη δυσκολότερη στιγμή της μεταπολεμικής μας ιστορίας οι επιλογές μας κινούνται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, μεταξύ σφύρας και άκμονος, μεταξύ ρέματος και γκρεμού...

Η χώρα προτιμά να τρώει τις σάρκες της, να αργοπεθαίνει, παρά να κοιτάξει την πραγματικότητα κατάματα. Παρά να αλλάξει. Ο λαός είναι, βέβαια, εθισμένος στην πελατειακή λογική, στα "καθεστώτα προστασίας", στην ασυδοσία και στην ανομία. Όλα αυτά τα καλούδια του τα επιδαψίλευσαν όσοι σήμερα ισχυρίζονται ότι τον σώζουν. Άνθρωποι που έχουν απωλέσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα στη σχέση τους με το εκλογικό σώμα. Αυτοί φταίνε, ασφαλώς. Αυτοί φταίνε που τον οδήγησαν σε τέτοιο σημείο αναισθησίας ώστε να μη αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αλλάξει.